Deze avondenreeks bestaat uit zeven woensdagavonden. Door je zeven weken lang bezig te houden met de zelfscholing, kun je je er echt mee verbinden. Je kunt de verandering in jezelf waar gaan nemen en het daardoor vast blijven houden, ook na deze avonden.
Naast de scholingsweg wordt er iedere avond een geboorteverhaal verteld. Nieuwe inzichten kunnen ontstaan door opnieuw, met volle aandacht, stil te staan bij jouw unieke verhaal. Ook het luisteren naar de verhalen van de andere moeders en het zoeken naar de beelden die hieruit spreken is leerzaam en verrijkend. 

Een IkSamen avond is voor ons geslaagd als je warm en vervuld naar huis gaat. Om dit te bereiken besteden we aandacht aan verschillende gebieden: werken met je handen, spreken, luisteren en stil zijn, voelen en denken. We zorgen voor thee en koffie en eten daarbij iets lekkers, want ook dat werkt verwarmend en vervullend!
Avondenreeks Voor moeders
Hoe ziet een IkSamen avond eruit?
Een IkSamen avond is voor ons geslaagd als je warm en vervuld naar huis gaat. Om dit te bereiken besteden we aandacht aan verschillende gebieden: werken met je handen, spreken, luisteren en stil zijn, voelen en denken. We zorgen voor thee en koffie en eten daarbij iets lekkers, want ook dat werkt verwarmend en vervullend!

Vanaf 19.50 uur ben je welkom. Op tafel ligt alles klaar om de drukke dag van je af te zetten en los te laten, zodat er ruimte komt voor rust.
Je zoekt een plek in de kring (we zitten op poefjes) en een voor een krijgen we de tijd om te vertellen wat ons bezig houdt. Onze ervaring is dat je vaak zelf verrast bent door wat er boven komt. Je geeft ruimte aan alles wat er in je leeft en door het uit te spreken kan het groeien; een heel krachtige manier om bij jezelf te komen.
Na het delen gaan we aan de slag met de scholingsweg. We bespreken iedere week een oefening en gaan daar meteen praktisch mee aan de slag, zodat we genoeg handvatten hebben om hier in de week zinvol mee verder te gaan.
Na een korte pauze is het tijd voor het geboorteverhaal: één iemand heeft haar verhaal voorbereid, de anderen luisteren. Wij stellen vragen waar nodig. Voor nu laten we het verhaal staan zoals het verteld is, de week erop komen we hier uitgebreid op terug.
We sluiten af met een lied en wensen elkaar om 22.00 uur een goede nacht. Tot volgende week!
Wat mag je verwachten?
Een warme ruimte waarin je van harte welkom bent, en waarin je in een fijne sfeer tot jezelf en tot de ander kunt komen. Er is thee, koffie en iets lekkers.
Je krijgt een klein dagboekje waarin je je eigen scholingsweg kunt gaan;
De week nadat je je geboorteverhaal hebt verteld krijg je terug van de kring wat er uit naar boven is gekomen.

Ook krijg je een map mee met daarin het volgende:

o Het verhaal van de eerste avond;
o De zes oefeningen van de scholingsweg;
o Je kunstzinnige werk van de afgelopen weken verzameld.
Wat verwachten we van jou?
De scholingsweg vraagt eigen initiatief en de bereidheid om je te verbinden met jezelf en de oefeningen. Wij verwachten hierin wil om hiermee aan het werk te gaan.

Praktisch

Woensdagavond van 19.50 uur tot 22.00 uur.
De eerst volgende reeks start op 13 september 2017.

Alle data: 13/9, 20/9, 27/9, 5/10, 11/10, 25/10, 1/11
Kosten: €17,50 per avond.

Meld je aan. Je bent van harte welkom!
De themadagen en avondenreeksen worden georganiseerd in Kindercentrum Panta Rhei in Amersfoort.

Panta Rhei is goed te bereiken met de auto vanaf de A1 en de A28 en ook het station Amersfoort is in de buurt.

Adres:
Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort
Inspiratie
Een onprettig gesprek!

‘Wat voor de plant de zon is, is voor de mens het vertrouwen dat in hem wordt gesteld’.

Wanneer je een onprettig gesprek hebt gehad, met wie dan ook en het zit je dwars… bereid zo’n gesprek dan eens na.  Je blijft vaak met een onbestemd gevoel zitten, onrust, ontevredenheid.

Lees meer
14 oktober 2017
IkSamen Opent:
feestelijke open dag
Binnenkort bij IkSamen
Kijk voor meer data in onze agenda